Brewers Cup 2014 på J&N @ Work

5 Apr, 2014

Söndagen den 13 april är det dags för att utse Sveriges bästa kaffebryggare under Brewers Cup 2014. Varje tävlande ska brygga 3 stycken koppar kaffe manuellt framför domarna samt presentera kaffet. Vinnaren får sedan representera Sverige under VM i Rimini senare i sommar. För mer information om tävlingen klicka här.

De tävlande är som följer:

Alexander Ruas Dropcoffee Stockholm
Timmy Tossavainen Te och Kaffehuset Malmö
Benjamin Drop Coffee Stockholm
Reggie Elliott Lanthandelsespresso Stockholm
Brian W Jones DCILY Göteborg
Henrik Sanden Smakfamiljen Stockholm
Anna Nordström Löfbergs Göteborg

 

Dagen öppnar för allmänheten klockan 12.00 och håller på fram till 18.00. Ni är alla varmt välkomna till J&N @ work, Hantverkargatan 7 i Stockholm.

Ett stort tack till vår huvudsponsor Johan & Nyström som genom deras engagemang i Brewers Cup gör det möjligt för baristor i Sverige att tävla och utvecklas!


Uppdatering om tävlingarna 2014

4 Jan, 2014

Hej Alla,

Vi har äntligen hittat en lösning som ska möjliggöra för fler tävlande i årets tävlingar. Detta kommer naturligtvis innebära vissa förändringar. Vi vill även upplysa om att alla ni som anmält er sedan tidigare räknas som anmälda – dock först då ni har betalt in tävlingsavgiften.

Upplägget blir att vi kör Koppnings SM och Svenska Lattemästerskapen i Malmö, se nedan.

29/1-2014 Koppnings SM

30/1-2014 Svenska lattemästerskapen

Detta innebär att vi kommer behöva flytta på Brewers cup till ett annat tillfälle och här kommer vi behöva hjälp av våra medlemmar och partners för  att hitta en lösning som passar alla. Som det ser ut nu kommer vi garanterat att behöva ha flera deltävlingar runt om i Sverige innan det blir dags för final. Förslaget som vi arbetar efter innebär tre (alternativt två) deltävlingar med avslutande final. Mer information om Brewers Cup kommer allt eftersom vi har satt de sista pusselbitarna. Om ni är intresserad av att hjälpa till med lokal för Brewers Cup är det bara att maila patrikrolfkarlsson@gmail.com.

Hoppas att se så många av er som möjligt i Malmö!

Med vänlig hälsning,

SCAE Swedish Chapter


Nytt om Brewers Cup och Koppnings SM

18 Dec, 2013

Vi har haft möte under förmiddagen idag och ser ut att ha kommit med en lösning för att ta emot fler tävlande till Brewers Cup och Koppnings SM. Det kommer innebära omstrukturering av tävlingsdatum och platser för tävlingarna men det skulle kunna gå.

Idén presenteras i sin helhet imorgon. Då kommer vi även släppa datum och tid när det är möjligt att anmäla sig igen.

Notera att det kommer finnas en ny maxgräns och att anmälningar kommer tas emot först efter en angiven tid på en viss dag. Då är det helt enkelt först till kvarn som gäller.

De antalet platser som släpps kommer vara de sista. Ni som är anmälda som reserv sen tidigare kommer ha prio på platserna.

Från och med nu fram tills att vi släpper nytt datum och tid kommer det alltså inte gå att anmäla sig till tävlingarna Brewers Cup och Koppnings SM.


Gällande uppnådd maxgräns på Brewers Cup och Koppnings SM

17 Dec, 2013

Gällande uppnådd maxgräns på Brewers Cup och Koppnings SM. I år har vi fler anmälningar än någonsin på rekordtid. Det innebär att den arenan vi planerade för de båda tävlingarna, samt tiden vi har fått inte räcker till fler än 15 deltagare per tävling.

Vilket trots allt är något form av rekord. Naturligtvis är det så att fler vill tävla för möjligheten att åka till Melbourne och representera Sverige. Vi håller därmed på att se över möjligheter där vi kan släppa fram fler tävlande.

Vi har ett extrainsatt möte imorgon för att diskutera möjligheterna och återkommer till samtliga så fort vi har ny information.

Vi är lika angelägna som ni med att hitta en lösning och få flera att tävla!


Fastfood & Café, Öresund 2014

3 Dec, 2013

Hej Alla,

I slutet på förra veckan spikades alla detaljer kring vart vi håller Brewers Cup, Svenska Lattemästerskapen och Koppnings SM.

Dem kommer att anordnas på Fastfood & Café mässan i Malmö mellan den 29 – 30 Januari. Brewers Cup och Koppnings SM kommer infalla på onsdagen och Svenska Lattemästerskapen kommer hållas på torsdagen. Detaljer gällande tidsschema kommer inom kort.

Kostnad för medlemmar är 250 kr och för icke-medlemmar 500 kr (Inbetalningsuppgifter skickas ut i samband med anmälan). Anmälan för samtliga tävlingar görs till patrikrolfkarlsson@gmail.com.

Skriv tävlingen som ni vill bli anmälda till som rubrik. Nu kör vi så det är bara att anmäla sig!

 

 


Resultat från Brewers Cup 2013

18 Mar, 2013

1. Nicolas Castagno, Drop Coffee – 294,1

2. Alexander Ruas, Drop Coffee – 293,39

3. Timmy Tossavainen, Te och Kaffehuset – 286,45

4. Patrik Rolf, da Matteo – 277,38

5. Jesper Bood, da Matteo – 272,9

6. Janne Gunnarsson, Kaffemaskinen – 272,3

7. Ellen Klintenberg, da Matteo – 266,67

8. Markus Averheim, Johan & Nyström – 260,7

9. Fredrik Caderstam, Hemmabarista – 247,28

Reggie Elliot, Coffice – inga uppgifter

Tobias Palm, Johan & Nyström – inga uppgifter

 


Nicolas Castagno vinnare av Brewers Cup 2013

30 Jan, 2013

Nico, vinnare av Brewers Cup 2013

Nico, vinnare av Brewers Cup 2013

En lång dags tävlande, vägande, mätande, bryggande och smakande är avklarad. Brewers Cup anordnades för tredje gången och intresset var enormt. Tävlingen blev snabbt fullbokad och nivån högre än någonsin.

Efter drygt 12 timmars tävlande kunde domarna presentera att Nicolas Castagno, barista på Drop Coffee i Stockholm, med minsta möjliga marginal segrade.

Med all fokus på sitt kaffe Cerro Azul, Colombia och på domarna fick han höga poäng i den andra delen av tävlingen, som avgörs inför publik. Men också koppen i den första omgången där alla bryggde samma kaffe stack ut enligt domarna.

Segern ger Nicolas Castagno en resa till Melbourne där världsmästerskapen avgörs i maj.

Ett stort tack till tävlingens sponsor Crem International, till Fast Food-mässan och till alla volontärer.

 


Nu är tävlingen för 2013 precis runt hörnet

14 Jan, 2013

Onsdagen den 30:e Januari går årets Brewers Cup av stapeln på Fastfood- och kafémässan på Kistamässan. Vi har redan fått in en heldel anmälningar, för dig som inte redan är anmäld är det hög tid att gör det nu via den här länken.

Vinnaren får representera Sverige i Melbourne, Australien den 23 – 26 May!

Betalningen sker via Bank-giro 5139-3239. Det är väldigt viktigt att du märker inbetalningen med ditt namn.  Kostnaden är 300kr för medlemmar och 500kr för  icke medlemmar.

 

 


Grattis Eskil Ingvarsson!

30 Sep, 2012


Årets Brewers Cup var det andra som genomfördes och vinnaren blev Eskil Ingvarsson från Johan & Nyström. Eskil använde ett kaffe från Panama av underarten Geisha och bryggde detta i en Clever Dripper.